AGÜ Kariyer ve Profesyonel Gelişim Merkezinin amacı, AGÜ öğrencilerinin ve mezunlarının kariyer yönetimi ve iş arama süreçlerinde ihtiyaç duydukları profesyonel desteği sağlamak ve gelişimlerini desteklemektir. Bu bağlamda hedeflerimiz;
• Öğrencilerimizin/mezunlarımızın eğitim ve kariyer seçenekleri arasında doğru yönde seçim yapmalarına yardımcı olmak.
• Öğrencilerimizin/mezunlarımızın kendi farkındalıklarını arttırmalarına, becerilerini, değerlerini ve ilgi alanlarını anlamalarına yardımcı olmak.
• Öğrencilerimizin/mezunlarımızın kariyer ve çalışma hayatı hakkında gerçekçi algılara sahip olmalarını sağlamak.
Stratejik Hedeflerimiz
• Öğrenci ve mezunlarımızı iş dünyasından farklı sektörlerden yöneticiler ile bir araya getirip, iş insanlarının interaktif şekilde öğrencilerle deneyimlerini paylaştıkları Kariyer Sohbetleri Seminerlerini gerçekleştirerek öğrencilerin mezun olmadan iş dünyası hakkında fikir edinip, kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmak.
• CV ve mülakat eğitimleri yanında öğrencilerle birebir hazırladıkları CV’leri değerlendirerek ve mülakatları öncesinde ön mülakat yaparak istihdam edilme süreçlerine katkıda bulunmak.
• Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan Yetenek Kapısı Platformu aracılığı ile; Öğrenci ve Mezunlar; profillerini oluşturup özgeçmişlerini yükleyerek işverenlere kendileri hakkında doğrudan bilgi verme imkanına sahip olurlar. Kariyer merkezleri ve/veya işverenler tarafından duyurulan kariyer fuarları / etkinlikleri Ve ilgili eğitimleri inceleyebilir, başvuru yapabilirler. İşverenlerin profillerini / sundukları kariyer imkanlarını inceleyebilir, yayınlanan iş / staj ilanlarına sistem üzerinden daha etkin ulaşabilir, başvuruda bulunabilirler. Bununla birlikte, kariyer merkezlerindeki kariyer danışmanlarından randevu alabilir, üniversiteler ve işverenler ile iletişim kurabilirler.
İşverenler; oluşturacakları şirket profili ile, firmaları ve sağladıkları kariyer fırsatları hakkında öğrencilere bilgi verebilirler. İş / staj ilanlarını doğrudan öğrenci / mezunlara duyurabilir, başvuru alabilir ve dönüşlerini sistem üzerinden yapabilirler. Üniversite tarafından düzenlenen kariyer etkinliklerine katılabilecekleri gibi kendi planladıkları etkinlik ve eğitimleri de öğrenci / mezunlara ulaştırıp başvurular alabilirler. Üniversite kariyer merkezleri ve öğrenci / mezunlar ile doğrudan iletişim kurabilirler.
Kariyer Merkezi; öğrencilerinin kariyer durumlarını, öğrenciler ve işverenler arasındaki iletişimi, firmaların beklenti ve taleplerini anlayabilir, takip edebilir, öğrenci / mezun ve işverenlerle iletişimde kalabilirler. Üniversitenin farklı birimleri ya da işverenlerce gerçekleştirilecek kariyer etkinliklerini ya da eğitimleri öğrencilere duyurup katılımlarını sağlayabilirler. Kariyer Danışmanlığı hizmetlerine yönelik planlamayı sistem üzerinden gerçekleştirip, danışmanlık talepleri ve danışmanlık sürecine ilişkin detayları takip edebilirler. Öğrenci ve mezunlara ulaşmak istediklerinde hedef kitle belirleyerek topluca ya da bireysel olarak iletişim kurabilirler. Bu sayede üniversite öğrencileri için fırsat eşitliği, iş ve staj istihdamları sağlanmaktadır.